Så var det den frokosten da.

 

Ingen kan påstå at jeg er en stor blogger, men det var heller ikke meningen. Det kommer i bølger og nå ble jeg inspirert av filmen Julie & Julia som handler om den store Julia Child, en amerikansk kokk, tv-personlighet som bl.a skrev bøker om fransk kokekunst der hun hentet sin inspirasjon fra.

Hennes legendariske oppskrift om Boeuf Bourguignon (oksegryte) en en klassiker. En digresjon; Det var Meryl Streep som spilte henne i filmen og hun fikk Oscar for rollen.

Sjekk lenken her: Se Julia i aksjon

Men nå er det snart 17. mai folkens og det snakkes og skrives om frokoster og tradisjoner rundt dette. Jeg tenkte å dele en oppskrift som er kjempegod, lett og lage og tar seg godt ut i morgen tidlig. Det skal alltid se fristende ut, det er viktig element i matlaging. Vær kreativ når det gjelder hva du serverer mat i – der kan fantasien gjøre underverker for resultatet.

Det jeg tenkte å dele er en klassisk SKAGENSALAT MED EGG. Denne smaker rett og slett sol & sommer.

SK5

 

 

 

 

 

 

 

 

Hovedingrediensene er: Krepsehaler, reker (ferske helst), løyrom og majones.

Dette trenger du:

2 dl majones – denne kan du lage selv eller kjøpe. Bruk gjerne lett varianten, den andre er unødvendig.

1 dl creme fraiche

200 gr krepsehaler

200 gr ferske reker ( Gjerne Coldwater Prawns – våre Olympic reker)

50 gr løyrom

1 ts pepperrot

1-2 hardkokte egg – hakket

2 ss dill samt gressløk

Litt sitron skviset over

Salt og pepper

SK3

 

 

 

 

 

 

 

 

Bland alt lett sammen i en skål. Start med majones og creme fraiche. Ha i dill/gressløk og pepperrot.

Vend skalldyr og løyrom forsiktig inn i salaten. Hakk egg og ha i mens du smaker til med salt og pepper. Det er noen som har 1 ts cognac i og det setter en spiss på det hele. Det er bare å eksperimentere – kanskje litt chili og kanskje litt sennep også? Det er opp til deg.

Server dette med ferskt brød, og husk at kokken trenger et glass mens alt gjøres i stand. Om du er på hvitvin så er en tørr Sancerre aldri feil til dette.

God 17. Mai!

ENJOY!

Steivor

SK7

 

 

 

 

 

 

Bli første kommentator

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *