Andørja – Nord-Europas fjellrikeste øy

Uka før påske var jeg en tur hjemme på Andørja i Nord-Norge, der jeg kommer fra. Dette ligger i Ibestad Kommune i Troms og består av øyene Andørja og Rolla.  Det bor ca 1500 mennesker der og de største byene i nærheten er Harstad og Narvik.

Andørja har 20 fjelltopper over 1000 m.o.h og er et eldorado om du liker friluftsliv. Det høyeste fjellet er Langlitinden, 1277 m.o.h.

Den uka jeg var på besøk ble det arrangert Andørja Freeride som er en frikjørings konkurranse ned disse magiske fjellene. Dette er et av flere arrangementer på øya i regi av Andørja Sportsklubb og ildsjelene der, som også står bak sykkelløpet Arctic Race of Norway, som sikkert mange kjenner. Konkurransene innebærer aktiviteter både sommer og vinter og dere kan lese mer her: http://letour.no/

Jeg knipset noen bilder – kanskje litt inspirasjon når du skal velge ferierute – enten sommer eller vinter. Dersom du flyr til Evenes er det kun 2,5 timers biltur til Svolvær i vakre Lofoten som også bør stå på «the bucket list».

Selv om jeg flyttet fra Andørja som 16 åring vil dette alltid være «heime» for meg. Heldigvis bor jeg på Sunnmøre som har en bakgård, med kvasse Sunnmørsalper og dype fjorder, som har mange likheter og gode kvaliteter, heldig er jeg!

GOD ONSDAG!

 

 

 

 

 

 

 

Bli første kommentator

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *