Det er alltid en først gang for alt

Hva skal min første bloggpost handle om, tenkte jeg da jeg la meg igår? Jeg er interessert i mange ting og kunne tatt for meg mange temaer men det måtte nesten bli en matblogg.

Mat er både enkelt og komplisert. Enkelt fordi det er noe vi alle har et forhold til og som vi mener noe om. Komplisert fordi noen har et hat/elsk forhold til mat mens andre lever av å gjøre mat til kunst. Ja kunst, de beste kokkene er kunstnere. Det de klarer å levere er rett og slett fantastisk. At lille Norge har vunnet Bocuse d’or 3 ganger er utrolig.

Jeg er en av de som lar meg INSPIRERE av disse. Jeg leser oppskrifter, blogger, kjøper kokebøker og leser de som andre leser krimromaner. Det testes, smakes, syltes og saltes. Resultatet? Vel – det går litt opp og ned men gud så moro det er!

Forrige helg hadde jeg besøk av mine beste venninner, Bente og Randi. Vi lagde noe av det beste vi vet – vårruller. Disse er crispy varianten og oppskriften er hentet fra Andreas Myhrvold.

Damene tok en god Sancerre til og var alle enige om at det hadde vært en fin lørdag.

Bon Appetit!

 

OPPSKRIFTEN FINNER DU HER

INGREDIENSER (4 PROSJONER)

  • 1 pakke vårrullpastry
  • 100 g glassnudler
  • 1/2 ss finhakket hvitløk
  • 1 løk
  • 1 frisk chili
  • 250 g kjøttdeig av svin
  • 100 g spisskål
  • 100 g gulrot
  • 1/2 ss fiskesaus
  • 3/4 ss soyasaus med sopp
  • salt
  • 3 ss hakket koriander
  • 1 egg
  • vegetabilsk olje til frityrsteking
  • 4-5 ss søt chilisaus for vårrull

SLIK GJØR DU

Glassnudlene bløtlegges i 40 minutter, avrennes og skjæres i 3 cm lengder.

Finhakk løk, hvitløk, og chili og fres dette i pannen. Tilsett kjøttdeigen og la det steke sammen. Finstrimlet spisskål og revne gulrøtter has i. Bland alt godt. Smak til med fiskesaus, soyasaus og salt. Bland inn glassnudlene. La det avkjøle.

Pisk egget lett, det skal brukes som lim på rispapiret.

Legg en skjefull med fyll i hjørnet på hvert rispapir, og brett hjørnespissene over. Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen. Lim spissen, og brett den ned.

Varm olje i en frityrgryte eller wok. Når oljen er varm, ca. 170 °C, legges forsiktig tre eller fire vårruller nedi, og stek til de er gyllenbrune. Det tar omtrent 2 minutter. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar. Legg vårrullene på risten til avrenning.

Legg vårrullene på en tallerken, og pynt med issalat og agurk. Serveres med en bolle søt chilisaus for vårrull.

2 kommentarer

  1. Anne Gro Engen sa:

    Dette høres rågodt ut, Steivor! Skal prøve denne oppskriften en gang. Gratulerer med en flott blogg! Klem & lykke til <3

    19. februar 2016
    Svar
    • Steivor Tangen sa:

      Takk skal du ha Anne Gro! Ting er til for å prøves. Lykke til med vårrullene – de er yummy!:-)

      21. februar 2016
      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *