Hjemmelagde fiskekaker ala mamma Judith

Idag har jeg tatt i bruk min nye Kenwood maskin. Den er fantastisk og noe alle som liker å lage mat må ha i hus. Det jeg lenge har hatt lyst å lage er hjemmelagde fiskekaker etter mammas oppskrift. Det er en av de tingene som jeg husker jeg likte aller best når jeg var liten. Jeg har smakt andres fiskekaker både titt og ofte men det er ingen som klarer å matche de som ho Judith lager. Så jeg hadde lyst å se om jeg klarte å få det til.

Her er oppskriften:

1,2 kg hysefilet ( renskjær i små biter )

1 finhakket løk

2 ts salt

1 ts pepper

1 ts muskat

1 ts gastromat

3 ss potetmel

2-3 dl melk/fløte ( pass på når du sper deigen – jeg brukte litt mye veske )

Slik gjør du:

Mal fisken til farse – velg grovhet du liker. Jeg liker ikke for fint så jeg har den på medium.

Når du har malt alt har du bare i ingrediensene og blander alt godt.PASS PÅ VESKEN. Ikke spe alt på en gang men litt etter litt. Her gjorde jeg en feil så deigen ble litt for løs derfor ser kakene litt for stekt ut, men de er ikke det.

Bruk en spiseskje til å forme kakene og dypp i vann mellom kakene.

Bruk godt smør når du steiker og ha litt på toppen også.

Av 1,2 kg fisk får du ca 30 fiskekaker.

Så klarte jeg oppgaven? Tja, smaken ble super men deigen litt for løs men det er bare trening som skal til.Mamma var kyndig læremester på telefon og hun mener de ser ut som terningkast 4 – fornøyd med det.

Variasjon:

Det du også kan gjøre er å lage hjemmelagde fiskeboller av farsen. Ha saltet vann og kok boller i den etter ønsker størrelse. De er kjempegode i en fiskesuppe eller med hvit karrisaus til.

 

 

VIDEO:

Fil 21.01.2017

Velbekomme og god lørdag!

Bli første kommentator

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *